“Parlar amb els polítics és com parlar amb una paret”

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha passat aquest dimarts pel programa Carrer Major per parlar de diverses qüestions, com ara la pandèmia i les conseqüències que aviat farà un any que arrosseguem, l’horitzó que ens dibuixa la vacuna… També de política, ara que venim d’unes eleccions al Parlament i els partits negocien com donaran forma al futur Govern de la Generalitat, d’economia, formació, oportunitats, entre d’altres.

Roigé ha assenyalat que ha sigut “un any molt dur” i que sobretot “l’economia se n’ha ressentit molt”, perquè estem en una zona turística, i no n’hi ha prou amb el turisme interior. A més, ha assegurat que “gràcies a les petroquímiques anem fent”, però que “el sector transport/comerç estan molt tocats”.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, ha dit que “no s’ha sortit d’una crisi i ja se n’està en una altra” on “s’han perdut molts llocs de feina, moltes empreses que han tancat i hi ha moltes persones en ERTE”. Roig ha explicat que “ens ha canviat la manera de viure i fer les coses” però que hi ha molta gent que “està tocada psicològicament”.

Quant al paper dels polítics, Roig els ha criticat durament assenyalant que “convindria que els polítics ajudessin una mica i no ho estan fent gens” afegint que “només estan preocupats pel seu sou i pel seu partit” i “no estan a l’altura”. A més, no veu una solució propera perquè considera que “parlar amb ells és com parlar amb una paret, no escolten a ningú i en comptes de crear només destrueixen”.

Tanmateix, ha fet referència al fet que “les dades d’atur són esgarrifoses” i que la gent jove “no veuen un futur ni troben feina per poder independitzar-se de les seves famílies”. Quant a dintre d’uns anys ha explicat que creu que “tot canviarà” i que “els hotels seran més sostenibles, hi haurà més turisme de proximitat i l’exportació serà més decisiva”.

PUBLICITAT