Pallejà: “Ens preocupa que no s’avanci prou”

Aquest divendres es commemora el segon aniversari de l’accident d’IQOXE. Quan passin exactament set minuts de dos quarts de set de la tarda farà tot just dos anys que va explotar el reactor d’aquesta empresa al polígon petroquímic de Tarragona. Va provocar tres morts, diversos ferits i nombrosos danys en immobles. A dia d’avui, entitats veïnals i sindicats lamenten que no s’ha avançat prou en la implementació de mesures de seguretat i critiquen la lentitud en la posada en marxa del Plaseqta.

Pla general de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre. Foto del 10 de juliol del 2020 (horitzontal).

Aquesta tarda per analitzar aquell i l’actual panorama que tenim en torn a la indústria petroquímica al Camp de Tarragona ens acompanya el portaveu de la plataforma Cel Net, Adrià Pallejà i l’hem volgut preguntar sobre que ha millorat i que queda per millorar en aquests anys en la seguretat del territori davant d’aquests accidents.

PUBLICITAT