‘Noves Oportunitats’, el programa per “joves que són invisibles cap a la societat”

Azahara González, cap del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major per parlar de la desocupació i l’índex d’atur entre els joves de 16 a 24 anys, perquè a l’últim trimestre del 2020 va arribar al 38%.

‘Noves Oportunitats’, el programa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, acompanya aquests nois i noies amb l’objectiu que recuperin les ganes d’aprendre i retornin al sistema educatiu o bé s’insereixin al mercat de treball. Durant el 2020, aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de 362 empreses de tot el país, va atendre més de 1.800 joves.

González ha explicat que “el programa va sorgir de cara a donar visibilitat amb joves amb problemes d’inclusió social” perquè els nois i noies “senten un sentiment de frustració perquè estan fent esforços per millorar, estudiar i progressar i hi ha manca d’oportunitats”. Així doncs, des del programa s’intenta “establir un itinerari amb la realitat del mercat laboral”.

La cap del Centre de Noves Oportunitats del Camp de Tarragona, ha assenyalat que el que fan és plantejar als joves “dos objectius: un a curt termini sobre el mercat laboral actual i un a mitjà termini per quan la pandèmia acabi i puguin trobar feina del que els agradi”.

El programa està dedicat “per joves que són invisibles cap a la societat i que han sortit rebotats i desencantats del sistema educatiu”, i l’objectiu de ‘Noves Oportunitats’ és que “recuperin les ganes de tornar a formar-se”. És per això que hi ha una primera fase de “recuperació i treure la motxilla de fracàs” i a partir d’aquí “treballem amb els seus interessos i motivacions”.

PUBLICITAT