“No som conscients que l’alcohol ens pot crear una addicció”

Toni Veciana, president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, ha passat aquest dimarts pels micròfons de Carrer Major per parlar-nos de què el departament de Salut i 27 farmàcies del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre han posat en marxa un programa pilot pioner de prevenció del consum de risc d’alcohol.

De fet, ahir mateix, el sub-director general de Drogodependències, Joan Colom, posava èmfasi en el fet que “aquesta és una acció que s’emmarca dins del Pla de Drogues i Addiccions Comportamentals de Catalunya 2019-2023 i dóna continuïtat a totes les accions preventives dutes a terme per la Sub-direcció General de Drogodependències amb el programa Beveu Menys”.

Veciana, ha explicat que “com agents de salut que som participem en campanyes de salut públiques” i que aquesta té com a objectiu “conscienciar a la societat dels riscos que té el consum d’alcohol a la vida de les persones”.

Així mateix ha assenyalat que l’alcohol “interactua en molts medicaments” i “és una substància molt consumida entre la societat”, i a vegades la gent no n’és conscient del “consum de risc” que comporta depenent de les vegades que es consumeixi al dia o a la setmana.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona ha assegurat que “la gent demana ajuda molt tard” i que el problema principal és que “els danys que l’alcohol ha causat al nostre organisme són irreversibles”, per això cal “evitar arribar als extrems”

PUBLICITAT