“No sabem si a l’estiu tindrem el 70% de la població vacunada”

Conrad Cases, sotsdirector de l’Agència de Salut Pública de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per analitzar el delicat moment que travessem amb la tercera onada de la pandèmia.

Cases ha explicat que si mirem les dades “fa uns dies hem assolit el pic de l’onada i ara comencem a baixar” però ha remarcat que a diferència de la segona onada “aquesta pujada ha sigut lenta, però la baixada també està sent lenta”.

Pel que fa a les mesures que s’han posat des del Govern, el sotsdirector ha assenyalat que “no sé si s’allargaran més perquè les mesures les pren el PROCICAT segons les dades que reben”, tot i que ha assegurat que aquestes “estan donant resultat però molt lentament”.

Un altre tema del qual hem volgut parlar amb Cases són les Eleccions al Parlament del 14F on ha assegurat que “estem treballant un protocol, que encara no és definitiu” com són per exemple els EPIS o les franges horàries, i que encara “estem discutint si se’ls farà una prova diagnòstica abans que estiguin allà”.

En referència a la soca britànica, Cases ha explicat que de moment al Camp de Tarragona no hi ha cap cas tot i que “tenim mostres d’estudi de gent que ha estat allà i han donat PCR positiva, però encara no tenim els resultats”. A més, ha afegit que “és molt probable que aquesta variant acabi sent la predominant en unes setmanes”, però que això s’anirà veient perquè “el virus ha anat canviant durant tot aquest temps, ja que és la seva dinàmica”. En aquest sentit, ha assenyalat que “pot ser que la tendència a la baixa es pari i hi hagi un augment de contagis molt més gran per culpa de la soca britànica”.

Quant als plans de vacunació ha explicat que “s’han de modificar diàriament, perquè es desconeix la quantitat de dosi que acabaran arribant i quin tipus” i això és un repte logístic molt gran “que dificulta una programació exacta dia a dia”. A més, “hi havia un estoc que ja s’ha hagut d’utilitzar per poder garantir la segona dosi”. Tot i això ha assegurat que “la segona dosi està garantida” i que “estem complint les diferents etapes d’aquesta primera fase, però a un ritme molt més lent del que ens agradaria”.

Finalment, Cases, ha dit que “és una carrera de fons, perquè s’ha d’arribar a unes taxes de cobertura de la població d’un 70-80%” i que hi haurà una “immunitat de grup òptima 90%”.

PUBLICITAT