Margalef: “El sector químic comporta un esforç massa exigent en edat avançada”

El secretari de Comunicació del Sindicato de Trabajadores (STR), Jordi Margalef, ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar sobre la campanya per avançar l’edat de jubilació als treballadors del sector químic i la marxa que han convocat per aquest 26 de maig a Tarragona.

Margalef ha assenyalat que “el nostre treball comporta d’un esforç fisic i mental molt gros i quan ens acostem a l’edat de jubilació, no estem a les nostres millors condicions”. Sobre la solució ha destacat que plantejaria seria “renovar les plantilles i adreçar aquest sector cap al relleu generacional”.

El secretari de comunicació del sindicat ha afegit que “la nostra iniciativa la volem presentar al Congrés dels Diputats i ara estem en el procés de presentar-ho arreu del territori i renovar les plantilles”.

Sobre els imputs que han rebut de les diverses indústries, Margalef ha destacat que “per exemple amb l’AEQT hem tingut reunions constants, ja que és un interés comú en poder millorar les condicions dels treballadors de la indústria química.”

Finalment, sobre les demandes que apareixen tot just al 2022, Margalef ha assenyalat que “vam néixer al 2003 i ara tenim la força suficient per poder presentar la proposta i mobilitzar-nos per reclamar aquestes millores en les plantilles”.

S’espera que aquest dijous hi hagi mobilitzacions a Tarragona a la plaça de la Generalitat i que el sindicat es reuneixi amb treballadors de La Canonja, el Morell o La Pobla de Mafumet del sector empresarial químic per tal d’animar a adherir-se a la manifestació.

PUBLICITAT