L’opció a eutanàsia, ja és una realitat a Espanya

Isabel Alonso, vicepresidenta de l’associació ‘Dret a Morir Dignament’, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major per parlar d’una de les notícies de la jornada que de ben segur que passarà a la història, perquè el ple del Congrés ha aprovat aquest dijous definitivament per 202 vots a favor, 141 en contra i 2 abstencions la llei orgànica de l’eutanàsia que permet la mort assistida i converteix l’Estat en el sisè país que la legalitza.

Persones concentrades per demanar que es legalitzi l'eutanàsia i per traslladar la solidaritat a Ángel Hernández, davant el Palau de Justícia, el 5 d'abril del 2019. (Horitzontal)

Alonso ha assegurat que té la sensació “d’estar de ressaca” perquè “després de tants anys per fi s’ha fet realitat”. Ha explicat que quan estàs a l’Associació és molt dur trobar-se amb persones que van per informar-se perquè “viuen processos de mort que no volen viure” i gràcies a aquesta llei “aquestes persones tindran el que necessiten”.

A més, ha volgut remarcar que “tenir aquesta oportunitat no significa que sigui obligatori, sinó que tens un dret al teu abast amb una seguretat que no teníem fins ara”, i ha assenyalat que confien que aquesta llei “hagi arribat per quedar-se”.

Alonso ha celebrat que una lluita de tants anys hagi arribat a bon port, assegurant que “hi ha partits que porten des del 1993 lluitant-ho”, i que ho han fet “amb una majoria ampla” i no pas amb “una votació ajustada”.

Amb relació als vots en contra de PP i VOX ha assenyalat que són ells qui “deixen la vida de la gent en mans de l’Estat prohibint un dret” i que “parlen de llibertat i en el fons l’únic que volen és imposar les seves lleis”.

PUBLICITAT