“L’any 2020 les inspeccions en habitatges van caure un 40%”

Jordi Roig, membre de la junta de govern del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per parlar, entre altres coses, sobre l’envelliment del parc immobiliari i la falta d’inversió en el manteniment i la rehabilitació d’edificis.

Perquè el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona assegura que “l’actual procés per afavorir la rehabilitació energètica als habitatges és un fracàs i cal canviar-ho”, d’un tema que considera “prioritari” i al qual li manca, diu, “un important impuls econòmic”.

Quant a les ajudes, Roig ha assenyalat que “fa temps que es fan campanyes de promoció de rehabilitació energètica on s’insuflen molts milions”, el problema és que “a l’hora de fer-los efectius hi ha molts temes burocràtics que fan que no es pugui arribar a tenir la subvenció”.

Tot i això i en comparació amb la crisi del 2008, Roig ha enviat un “missatge positiu dintre dels negatius” assegurant que posant-ho en una balança “l’any 2008 va ser molt dur i aquest any és només dur”. Roig ha explicat que “la gent s’està animant a executar obres i hi ha esperit inversor o amb perspectiva de què tot això acabi aviat” i per tant “hi ha molts projectes que s’estan posant en marxa interessants”.

En aquest sentit, Roig considera que “no costarà tant remuntar aquesta crisi com l’última” perquè “hi ha molta més demanda habitatges unifamiliars” és a dir, famílies que inverteixen “a 2 o 3 anys vista per crear rendiment i això vol dir que hi ha diners per fer-les i hi ha perspectiva interessant i de millora”.

Finalment i quant a les declaracions que el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona ha fet assegurant que “l’actual procés per afavorir la rehabilitació energètica als habitatges és un fracàs i cal canviar-ho”, Roig ha assegurat que “s’ha accentuat perquè fer una millora energètica no és una cosa que es percebi ‘ipsofacto'” sinó que es veu “als 6 o 8 anys, i ara la gent no està per fer inversions a llarg termini”, assenyalant tot i això que “és un problema endèmic”.

PUBLICITAT