“La nostra missió és que tots els estudiants puguin continuar els estudis tot i la COVID-19”

Maria José Figueras, rectora de la Universitat Rovira i Virgili i presidenta de la Xarxa Vives d’Universitats ha passat aquest dimecres per Carrer Major per parlar sobre aquesta situació d’emergència sanitària i incertesa, de la manera com tot plegat té incidència sobre les facultats… I especialment, entre altres coses, també de l’avaluació dual que s’anunciava ahir mateix, quan des de la URV es va fer públic que es combinaran els exàmens virtuals i presencials per tal de reduir la mobilitat als campus, i que cada ensenyament ha adaptat la proporció en funció de les seves característiques i necessitats. 

Figueras ha explicat que la seva missió és “que els estudiants no perdin un curs acadèmic” i que, per tant “ens adaptarem tant com puguem per fer això el possible”. A més, ha afegit que ara “la presencialitat ja era molt poca” i el que volen les universitats és “poder tornar a una presencialitat com fins ara”. Assegura que tenen “l’esperança que de la mateixa manera que hem anat reduint progressivament la presencialitat, poder anar augmentant-la a mesura que les autoritats sanitàries ho permetin”. 

Així mateix, Figueras ha dit que “els estudiants amb problemes de connexió i ordinadors” que “es posin amb contacte amb ells per fer-ho” perquè els donaran “totes les facilitats perquè puguin tirar endavant els seus estudis”. I ha afegit que no volen que “ningú abandoni els estudis per culpa de la Covid-19”. 

Tanmateix tenen a la seva disposició “psicòlegs i cursos per saber com resistir a l’estrès i ser capaç d’adaptar-se”. A més, hi ha les “beques per causes sobrevingudes, que es poden demanar”, tot dintre de la missió que “tots els estudiants puguin continuar els estudis tot i la COVID-19”. Per sort, afegeix “les connexions ho posen tot més fàcil, des de casa es poden fer les classes” i assenyala “això suposarà un abans i un després”.

PUBLICITAT