”La normativa actual de qualitat de l’aire no s’adequa a la realitat”

Adrià Pallejà, portaveu de la plataforma Cel Net, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major, l’endemà que s’hagi reunit la taula de la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, hi hagi assegurat que durant el 2019 i el 2020 no s’han superat els valors permesos, i una setmana després de commemorar-se el primer aniversari de l’explosió d’IQOXE.

Pallejà assegura que “la normativa actual no s’adequa a la realitat” ja que “es basa en episodis de 24h” i no en “emissions puntuals” i per tant al “fer-se la mitjana durant les últimes 24h els valors es redueixen i no són reals”. Tanmateix, assenyala que “els preocupa la problemàtica” perquè no tenen la sensació “que vulguin afrontar i resoldre-la”.

El portaveu de Cel Net, remarca que “fa 6 anys de la taula de la qualitat de l’aire i no s’ha conclòs res encara”, el que els fa pensar que “no hi ha voluntat real de solucionar la problemàtica”.

Tot i així, des de la plataforma si que veuen que “s’està guanyant consciència” de cara a la ciutadania, que “la gent cada cop sap més la realitat del que està passant” i que esperen que les administracions “ens ajudin a aconseguir el canvi”.

D’altra banda, assenyala que “es tracta d’una problemàtica continuada amb incidents de menor o major mesura” i mostra preocupació, ja que “més enllà del PLASEQTA no s’ha aplicat cap mesura efectiva per ampliar aquesta seguretat i reduir l’impacte de l’activitat industrial en la ciutadania“. En aquest sentit considera que “estem pitjor, no s’ha avançat en res de forma efectiva com per tenir clar com resoldre un incident així si torna a passar”.

Pel que fa a la plataforma, indica que han plantejat les necessitats del territori, fan veure la problemàtica i la urgència.

PUBLICITAT