La desigualtat laboral de les dones, una realitat agreujada per la pandèmia

Ekaterina Kàtcheff, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones al Camp de Tarragona, ha passat aquest dilluns pels micròfons de Carrer per commemorar amb nosaltres el Dia Internacional de les Dones.

La crisi de la Covid encara ha eixamplat més la diferència de gènere. Les dones s’han vist més afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació i es calcula que fins a un 22% haurien deixat la feina o s’haurien demanat reducció de jornada per atendre la família durant el confinament.

Kàtcheff ha explicat que “teníem clar que hauríem de cenyir-nos al món virtual de la celebració i ser prudents”, és per això que “les celebracions col·lectives es faran amb totes les mesures de seguretat”, fent-ne alguna de presencial però moltes virtuals.

La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones al Camp de Tarragona, ha celebrat la notícia que s’ha filtrat avui de què l’Hospital Joan XXIII és “l’hospital amb més presencia femenina en càrrecs directius, amb més del 60%”.

Quant a la pandèmia, Kàtcheff ha assenyalat que quan va començar el confinament ja “ens temíem l’estancament i el retrocés amb polítiques d’igualtat” perquè “és un sistema molt fràgil i és el primer que es veu vulnerat i perjudicat”. En aquest sentit ha assegurat que la pandèmia ha demostrat que “els estereotips patriarcals i els prejudicis són més vius i més presents a la societat”.

PUBLICITAT