“La depuradora de Tarragona està tenint problemes amb els sòlids en suspensió”

Quim Pérez, coordinador de l’Àrea d’Aigua d’Ecologistes en Acció de Catalunya, ha passat aquest dimarts pels micròfons de Carrer Major per parlar de què ahir, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, ecologistes en Acció va aprofitar per denunciar que 5 depuradores d’aigües residuals catalanes tenen rendiment o concentració insuficient. I entre aquestes hi ha, per exemple, la de Tarragona. Tot plegat s’emmarca en l’informe “Sanejament i depuració al litoral de l’Estat espanyol”, en què l’entitat ha avaluat el funcionament de prop de 300 estacions depuradores, una quarantena d’elles a Catalunya.

Pérez ha explicat que segons la normativa europea totes les depuradores “han de complir determinats paràmetres” i s’ha trobat que algunes els incompleixen com és el cas de Tarragona que està tenint “problemes amb els sòlids en suspensió per DBO”.

També ha assenyalat que els preocupa “la qualitat de l’aigua que arriba al mar” perquè “un dels punts de contaminació és la depuració” perquè hi ha moltes depuradores que “no tenen capacitat i molta porqueria acaba anant al mar”.

PUBLICITAT