“Hem hagut d’avançar les donacions de sang perquè estàvem sota mínims”

La Doctora Núria Vilanova, metgessa i coordinadora de donacions del Banc de Sang i Teixits de Tarragona, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per posar-nos al dia sobre la Marató de Donants de Sang de Catalunya que ja ha arribat a l’equador i ha superat les 5.000 donacions.

Tot i que l’arribada del temporal Filomena ha coincidit amb l’inici de la marató i ha fet que molts donants no puguin anar a donar, la campanya continua fins aquest divendres 15 de gener als principals hospitals i a la resta de campanyes programades a municipis d’arreu de Catalunya.

Vilanova assegura que “hem hagut d’anul·lar alguna campanya” pel temporal. Així mateix explica que “les reserves de sang han pujat de 5 a 6 dies” però que “ha de seguir pujant”, ja que fins i tot aquest any “hem hagut d’avançar la campanya” perquè “estàvem sota mínims”.

En relació amb la resposta al Camp de Tarragona, Vilanova assenyala que ha estat “molt bona” perquè “tots els pacients que s’han apuntat han anat venint sempre a les hores que havien reservat de cita prèvia”. I comenta que necessiten “arribar a una franja jove i que els joves s’impliquin i coneguin tot allò que suposa donar sang i tinguin més conscienciació”.

En aquesta entrevista també ens ha acompanyat Edu Garcia, un jove donant que ha explicat que “no s’ha de tenir por a l’hora d’anar a donar” perquè “estàs al millor lloc, acompanyat dels millors i el resultat és molt gratificant”. A més, ha afegit que “tot són amabilitats” i només implica “dedicar 10 minuts de la teva vida i ajudes a molta gent”.

PUBLICITAT