”Hem d’evitar que les eleccions suposin un repunt com el de Nadal”

Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, i membre de la Unitat de Recerca de Lípids i Arterioesclerosi de la Universitat Rovira i Virgili ha passat aquest divendres pel Carrer Major per parlar sobre la pandèmia i les eleccions, el moment actual en plena 3a onada i les restriccions, entre d’altres.

Pla detall d'una dona introduïnt el sobre a dins de l'urna a l'Escola de Pardinyes, de Lleida, durant el matí. El 26 de maig de 2019. (Horitzontal)

Quant a les eleccions Castro ha assenyalat que “no és el moment adequat per fer un esdeveniment massiu, ho portem dient tot aquest temps” i ha afegit que amb la davallada de casos que hi està havent-hi aquests dies “hagués anat molt bé sentenciar la caiguda amb més dies de tranquil·litat”.

Castro ha explicat que “és matemàtic” que “sempre que hi ha un esdeveniment important que implica certa disbauxa al cap de 15 dies tenim un pic” i espera que “la gent hagi après la lliçó i es comporti amb disciplina exquisida” perquè sinó “no hi ha dubte que tornarem a tenir molts casos i més malalts greus”.

Tot i això ha assegurat que “si la gent fa bé les coses, el risc és mínim” d’igual manera que en el cas dels membres de la mesa, ja que si aquests “es protegeixen correctament” no tenen per què estar en risc, “el problema ve quan no es fan bé les coses”.

Quant a l’arribada de vacunes, i les declaracions del secretari general de Salut, Marc Ramentol, sobre que “cap a finals del segon trimestre” podria arribar l’inici de la vacunació massiva, Castro ha dit que “confien que sigui així” però que “amb l’experiència hem après que les prediccions sovint no van com haurien d’anar” i que “és una llàstima, perquè la vacunació és el principal instrument que tenim per lluitar contra aquesta malaltia”.

PUBLICITAT