“Hem de ser conscients de les llums i les ombres que té l’Església”

Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per parlar, entre altres coses, de la pandèmia, de com la viu i pateix l’Església, d’aquests dos anys que fa des que es va fer públic el seu nomenament, de patrimoni, de política, dels 25 anys Concili Provincial de la Tarraconense…

Amb relació a la pandèmia, l’arquebisbe Planellas ha explicat que “no ens ho podíem esperar que fos tan llarg” ni que condicionés d’aquesta manera “la vida social, econòmica, política, i fins i tot espiritual de la gent”.

Quant a què des de l’Arquebisbat de Tarragona el passat mes de febrer van denunciar un cas d’abusos sexuals dins de l’Església, el senyor arquebisbe ha dit que “hem de ser conscients de les llums i les ombres que té l’Església” i que quan van veure com estava la situació “ens va semblar que ho havíem de dir i no podíem passar una cortina i deixar de comunicar-ho”. A més, ha afegit que aquestes conductes s’acaben “fent treball pedagògic” i que s’ha d’acarar “amb serenor, contundència, justícia i misericòrdia”.

També hem parlat de patrimoni, una qüestió que considera que “és resolt amb la col·laboració de tots”. A més, ha assenyalat que la major part del patrimoni de Tarragona, llevat de 30, “són béns d’interès local o nacional i un patrimoni històric importantíssim”, per això des que es va crear el nou organigrama al maig de l’any passat hi ha “una delegació pels béns immobles”.

PUBLICITAT