“Haurem avançat molt quan acabem un any amb zero víctimes”

Aquest dimecres a Carrer Major, en motiu del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones, hem parlat amb Ekaterina Kàtcheff, coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones al Camp de Tarragona.

Imatge: #TresVoltesRebel

Kàtcheff assenyala que és “un dia de commemoració important” i que en aquest sentit, al Camp de Tarragona, la programació s’ha treballat des de fa temps i de “forma pletòrica” per part de totes les institucions.

Davant la problemàtica, indica que la violència masclista “no és un problema de les dones” sinó de tota la societat i que lamentablement les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables, sinó que són fruit d’una societat masclista i amb desigualtats per raó de gènere què “cal transformar”. En aquest sentit, la importància de treball conjunt per garantir el “dret de les dones a viure lliures de violències”.

Al Camp de Tarragona des del mes de març i fin al maig s’han  registrat fins a 4.500 casos d’atenció per aquesta qüestió i encara “les dones viuen amb molta por i inseguretat i reben poc suport social” denuncia la coordinadora, qui considera que “quan denuncien és que ja no poden més”. En aquest sentit no es fan suficients denúncies i considera que qualsevol persona que ho detecti pot fer-ho i no únicament qui ho pateix.

Kàtcheff comenta que “haurem avançat molt quan acabem un any amb zero víctimes” tot i que “segur que encara quedaran coses per les que lluitar”.

PUBLICITAT