Gay: “Que toquin el català a les escoles, ens divideix com a país”

La membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural i una de les portaveus de Som Escola, Marina Gay ha passat pels micròfons del programa “Carrer Major” per parlar sobre el model del català a les aules i el 25% de castellà obligatori. De fet, aquest cap de setmana han hagut mobilitzacions amb prop de 35.000 persones arreu del país cap a Barcelona.

Gay ha destacat que es troba satisfeta de la mobilització que es va fer a la ciutat comtal tenint en compte el context de la pandèmia. “Es va demostrar que la defensa del català és ferma i forta. És un consens de país i no volem que ens toquin l’escola tal com la tenim definida”.

Per aquest motiu, Marina Gay ha afegit que “la mobilització és un primer pas de les actuacions i reflexions de la comunitat educativa per definir el model d’escola i comunitat educativa que volem.”

Finalment, la membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural, sobre la mobilització dels representats de diversos polítics de la Generalitat ha assenyalat que “cal entendre que el poder judicial s’ha ficat fins al moll de l’ós de la comunitat educativa amb aquesta sentència.”

PUBLICITAT