“Faran falta fins a quatre anys per recuperar l’activitat turística del 2019”

Martí Sarrate, president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major, per analitzar amb nosaltres que la patronal d’agències de viatges ACAVE ha pronosticat una recuperació “lenta” de l’activitat turística, una de les més perjudicades per la pandèmia, i ha insinuat que segurament “faran falta fins a quatre anys per recuperar els nivells de normalitat del 2019”, abans de la crisi per la pandèmia.

Platja de la Mora. Tarragona, Tarragons, Tarragona

Sarrate ha assenyalat que amb la vacunació tan lenta “fins que no arribem al 70% serà complicat poder tirar endavant al sector” i que les restriccions continuades afecten de ple al turisme de la Costa Daurada així com la “no unificació de criteris per part de la Unió Europea”.

A més, ha assegurat que són partidaris de què “hi hagi una comunicació fluida amb la Generalitat” però que fins al moment “no hem tingut cap reunió on intercanviar punts de vista i prendre decisions consensuades” i que això només “afecta la salut econòmica del país”.

Quant a xifres, Sarrate ha explicat que “més de 10.000 treballadors del sector han perdut la seva feina” i que ja “hi ha un 30% d’agències de viatges tancades i si continua així, fins a un 50% d’agències es veuran abocades a tancar”.

Amb relació a les ajudes per part de la Generalitat ha explicat que “han sigut insuficients” i que l’última que es va aprovar dilluns “és una discriminació perquè la problemàtica és per tots igual, tinguis més o menys treballadors” i que a més aquestes “no arriben”.

PUBLICITAT