Escoltes catalans creen una guia per “sortir de la zona de confort”

Martí Zamora, cap d’àmbit de gestió d’Escoltes Catalans, ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per parlar sobre que Escoltes Catalans acaba de treure ‘Amb Dret a Transformar, guia per impulsar projectes educatius per la justícia global’. Una publicació que implica fer un pas més i passar a l’acció, diu, després que durant el seu V Congrés l’entitat es comprometés a impulsar el feminisme i la justícia global en la seva tasca educativa, en una setmana en què s’accentua el debat sobre la igualtat de gènere per la proximitat amb el 8 de març.

Zamora ha volgut remarcar el seu posicionament “com a entitat feminista” assenyalant que vivim en una “societat heteropatriarcal que no deixa veure certes discriminacions que passen dia a dia”, tot i això ha assegurat que “intenta ser optimista” perquè “cada vegada hi ha més auge de moviment feminista que estan portant canvis al dia a dia”.

Zamora ha explicat que ‘Amb dret a transformar’ és un “projecte clau per acompanyar als agrupaments escoltes i als equips de caps a realitzar un canvi en la manera en què dissenyen i desenvolupen projectes educatius al territori”. Dins de la guia s’explica “els passos a seguir per dur a terme projectes que transformin relacions de poder” i un “nou enfocament”, com per exemple “com analitzar el context i l’entorn” i “quines preguntes cal plantejar-se fins a com dur a terme el projecte i amb quins indicadors fer-ne seguiment”.

El cap d’àmbit de gestió d’Escoltes Catalans, ha assenyalat que des de l’educació del lleure “ens hem quedat en fer activitats de reflexió i no hem sortit tant al carrer”, és per això que la guia convida “a sortir de la zona de confort i relacionar-se amb els agents educatius i socials que es troben al carrer”.

De la guia se n’han fet dues edicions, una física i l’altra digital perquè pugui ser útil per a entitats i organitzacions interessades a dur a terme projectes des d’un enfocament de gènere i basat en drets humans. Per complementar la guia, l’escola Forca organitzarà dues formacions virtuals sobre com aplicar l’enfocament de gènere i basat en drets humans als projectes educatius el pròxim 2 i 4 de març. Uns tallers oberts a tothom que estigui interessat en la defensa dels drets humans.

PUBLICITAT