“És un problema real per la imatge d’Espanya que passin aquestes situacions”

Ricard Checa, president de l’Observatori dels Drets Humans a Catalunya ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major per parlar sobre la llibertat d’expressió arran de la detenció de Pablo Hasél i les línies que es poden o no es poden creuar, entre altres coses.

Checa ha assegurat que han parlat amb algunes entitats judicials per “intentar entendre el que ha passat” perquè és un “problema real per la imatge d’Espanya que passin aquestes situacions”. Checa també ha volgut desvincular els aldarulls d’aquest dimarts amb l’empresonament de Pablo Hasél, “són coses diferents” ha dit.

El president de l’Observatori dels Drets Humans a Catalunya ha assenyalat que “s’ha violat un dret fonamental” i que “el país comença a tenir un greu problema, fins i tot de cara a l’exterior”, comparant-ho així amb música que desvalora a les dones i que “no passa res”.

Quant al comunicat Checa ha explicat que “entenem que les universitats són palaus intocables de la cultura, coneixement, i progrés” i que “entenem que violar aquest espai és molt perillós”.

PUBLICITAT