“És necessari aplicar plans d’ocupació i formació contra l’atur a Catalunya”

Mercè Puig, secretària general de CCOO a Tarragona, ha participat aquest dimarts a Carrer Major per parlar, entre altres, sobre la situació d’atur i el transcurs de la pandèmia, després que les dades d’atur de gener assenyalin que Catalunya supera ja el mig milió d’aturats.

Amb ella hem analitzat aquest moment tan delicat en què ens trobem des d’un punt de vista estrictament laboral. Agafant les dades de l’atur, la pròrroga dels ERTO, la llei del teletreball, les ajudes per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia…

Puig assenyala que ”els ajuts són molt necessaris”. Tot i reconèixer que la salut és primordial i prioritari, indica que davant el tancament de negocis “calen ajudes econòmiques donat que es mantenen les despeses sense ingressos”. En aquest sentit, “tot i que és una gestió molt complicada, s’hauria d’haver fet millor”.

Segons la secretària sindical, s’haurien d’haver distribuït els diners de forma diferent i en els sectors més fràgils i necessaris que la pandèmia ha fet visibilitzar com el sanitari i l’educatiu.

Davant la convocatòria d’eleccions d’aquest 14F, Puig indica que “necessitem un govern estable i polítiques socials”. També s’ha referit a les dades d’atur de Catalunya mostrant preocupació i indicant la necessitat de plans d’ocupació i formació per revertir les xifres.

Puig indica que la prorrogació dels ERTO estan servint per mantenir els llocs de treball, però que si el 31 de maig no es tornen a renovar “tindrem un altre problema afegit” pel que fa a suma de xifres d’acomiadaments i aturats.

Finalment ha assenyalat que “el teletreball és una arma de doble fil” i cal veure en quines condicions i amb quines eines es realitza, així com la desconnexió laboral i digital, i que per tant s’ha de regular.

PUBLICITAT