“Es faran unes eleccions a correcuita”

Jesús Gellida, politòleg i investigador social, autor de llibres com ‘Autodeterminació. Del laberint català al problema espanyol’ i ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’ ha participat aquest dilluns a Carrer Major amb motiu de la celebració de les eleccions el 14F.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dit que ajornar les eleccions catalanes obriria un “període prolongat de provisionalitat” en el Govern… i que tampoc veu garantit que al maig es poguessin fer amb condicions epidemiològiques millors que les actuals.

En aquest sentit, Gellida ha comentat que “és inversemblant que no hi hagi hagut un consens polític entre partits, ni tan sols en pandèmia” i que hi ha hagut interessos per anar-les post-posant, donat que “ja s’haurien d’haver celebrat”.

Comunicativament, Gellida considera que s’han donat moltes errades i que finalment i a causa de la determinació del TSJC “es faran unes eleccions a correcuita, habilitant espais nous i més grans, per tal d’oferir major seguretat”.

D’altra banda Gellida ha advertit de la gravetat que “el pic d’aquesta onada es donarà la setmana d’eleccions, només cal veure les dades i informes de salut”.

Davant la intenció d’alguns ciutadans de no anar a votar, per decisió personal o por a contagi, Gellida indica que caldrà veure com afecta el nivell de participació en els resultats amb un previsible nivell d’abstenció alt. A més, ha afegit, que així com a les últimes eleccions hi va haver una participació del 79%, en aquesta ocasió, “les enquestes diuen que com a molt serà d’un 62-65%”.

PUBLICITAT