En marxa la campanya contra la grip

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb Rocío Solís, infermera del CAP Jaume I de Tarragona i referent de l’atenció domiciliària, sobre la campanya de vacunació de la grip que arrancava aquest dijous i que s’allargarà fins a finals d’any, enguany amb un context en plena segona onada de la pandèmia per la covid-19 per la qual s’han habilitat 535 espais externs a tot el país i concretament al Camp de Tarragona 98 i 25 més a comarques de l’Ebre.

Solís ha assenyalat que la vacunació no és obligatòria però sí recomanable, que té una eficàcia del 75 i 80% i ha aclarit consisteix a injectar el virus inactivat recalcant que “no pot mai provocar la malaltia” i que “els efectes secundaris poden ser molt lleus, i que en tot cas “si algú es contagia ja l’estaria incubant amb anterioritat”.

La campanya va dirigida especialment als grups de risc amb l’objectiu d’aconseguir un 75% de vacunació especialment en persones majors de 65 anys ja que “contra més població estigui vacunada també hi haurà menys persones amb símptomes similars a la covid-19“. A més enguany també s’ha inclòs com a prioritari el personal docent per oferir un servei essencial.

Solís considera que les mesures de prevenció de la pandèmia, com és l’ús de mascareta, ajuden també a evitar propagar i contagiar-se de la grip que és, segons indica, una malaltia també greu i que es pot complicar en les persones de grups vulnerables i de risc.

Pel que fa a la situació sanitària, Solís reconeix que “estem cansats però preparats” assenyalant que “és molt important que la gent tingui consciència que els aïllaments i la quarantena són imprescindibles per evitar la propagació del virus”.

PUBLICITAT