Els efectes psicològics i emocionals de la pandèmia, a estudi per la URV

Fàbia Morales, Doctora en Psicologia, professora agregada del departament de Psicologia de la URV i membre del Centre de Recerca en Avaluació i Mesura de la Conducta ha participat aquest dijous a Carrer Major per donar a conèixer un estudi que vol analitzar els efectes socials i psicològics de les restriccions de la pandèmia.

La doctora assenyala que des de la universitat ja es va fer un estudi durant el primer confinament i que ara s’ha avançat incloent els efectes de les restriccions per així “saber també el grau de compliment ciutadà”, per diferents sectors i “tenint en compte les opinions i punts de vista al respecte”. Segons Morales això “servirà també de cara a prevenció en futures pandèmies” i situacions similars, a bé que en funció d’això es puguin ajustar les campanyes de prevenció de forma més acurada i realista. 

En aquest sentit, Morales comenta que també es volia comprovar el debat dels mitjans de comunicació sobre el grau de compliment i respecte de les mesures per part dels joves. 

L’estudi s’ha dut a terme a partir de qüestionaris a unes 700 persones, més dones que homes i que caldria arribar a uns 3 mil i obtenir-ne de més homes. En aquests moments s’està fent encara recull de la mostra per obtenir resultats. Tot i així la doctora avança i reconeix que “la ciutadania arrossega cansament” i que “la pandèmia genera estat de fatiga i afectació psicològica i malestar emocional” a causa de la prolongació de la situació, el contacte social restringit, la manca de mobilitat, el teletreball etc…

Des de la URV fa una crida a la participació (fes-ho aquí) esperant a finals de mes poder disposar ja de dades per poder analitzar els resultats i emetre conclusions.

PUBLICITAT