Josep Lluís Aymat, director de la Federació Empresarial d’Auto Transports de la província de Tarragona, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major per parlar sobre l’estat de salut del sector ara que fa un any i escaig de l’esclat de la pandèmia a casa nostra i tot el que ha comportat aquests últims 12 mesos… Així com d’infraestructures i mobilitat amb projectes com el del tren-tram, que la patronal no acaba de veure amb gaire bons ulls i en defensa alternatives.
En referència al transport de mercaderies, Aymat ha dit que “gràcies al seu esforç en cap moment s’ha trencat la cadena logística” i ha tingut un “paper molt reforçat” perquè tothom pogués tenir el que necessitava.
En el cas del de viatgers, és un sector que “ha patit moltíssim” i que fins i tot “un 80% de les empreses” temien pel seu futur i no poder sobreviure. De fet, gran part d’elles han pogut aguantar gràcies als ERTOs i ajudes ICOs. Tanmateix, Aymat ha explicat que la recuperació del sector dependrà de “l’impacte de la vacunació”, si aquesta és ràpida la recuperació ho serà, si no es pot endarrerir molt aquesta “recuperació de normalitat pre-pandemia”.
Aymat també ha celebrat que el 31 d’agost per fi acabi la concessió de les autopistes, “després de molts anys demanant-ho”. Així mateix, ha assegurat no entendre “els problemes de finançament per mantenir-ho” i ha suggerit “imposar un nou sistema de pagament que sigui comú en tot l’Estat per no crear greuges entre els territoris”.
Finalment i quant a la problemàtica amb el tren-tram, Aymat ha assegurat que “tenint en compte volums servei públic, és molt més fàcil fer-ho amb autobusos de baixa contaminació” i que a més, quan es tracta de vectors molt separats, com és el cas del nostre territori “ens interessa serveis amb molta freqüència i no gran capacitat”.