“El coronavirus segueix campant pel carrer”

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb el catedràtic emèrit d’Antropologia a la Universitat Rovira i Virgili, Josep Maria Comelles qui ha assenyalat que la situació actual ha estat “crònica d’una mort anunciada” considerant que amb més previsió tot hauria anat millor.

Segons el catedràtic, la baixada de mesures i la relaxació ens ha fet retornar als nous repunts. En aquest sentit, considera que a nivell de contagis, “els caps de setmana dels darrers mesos han estat pitjors que a l’estiu”.

Tot i així creu que tot plegat ens ha fet aprendre i que han canviat factors com l’edat dels contagis respecte al març i que per tant és un virus que “afecta a tothom i no únicament a determinats grups de risc”.

Degut a que “el coronavirus segueix campant pel carrer”, Comelles aconsella evitar els desplaçaments entre municipis seguint les restriccions, ja que el que incrementa el risc és el contacte entre persones d’indrets diversos, i per aquest motiu la mesura s’ha pres així, assenyalant que és un encert, i que creu s’allargarà mesos.

Per altra banda ha considerat també un encert el tancament dels centres comercials, donat que els caps de setmana “eren una verbena” i suposaven una situació inconvenient davant la situació actual.

El catedràtic indica que “ens en vam ensortir d’altres situacions com una guerra civil” i per tant, tot i que ho sembli, “no ens trobem en una situació pitjor” i augura que “ens en sortirem”.

Comelles valora positivament un canvi d’hàbits i tendències per exemple en el turisme on s’ha potenciat el de proximitat. Pel que fa al comerç indica que “tot dependrà de la capacitat dels petits empresaris a adaptar-se a una nova situació”

En sentit optimista, el catedràtic indica que “cal retornar a un model municipalista” i en aquest sentit, cal assumir que és necessari disposar i reclamar uns serveis òptims i major civisme de tots plegats.

PUBLICITAT