“El comerç de proximitat ha patit un 75% de pèrdues reals entre Nadal i rebaixes”

Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i Província ha passat aquest dimecres pels micròfons de Carrer Major en plena tercera onada per parlar sobre la realitat que travessa el sector, amb unes ajudes que incomptables vegades s’han titllat d’insuficients i unes dades de l’atur que ahir coneixíem i que a la demarcació reflecteixen que el mes de gener ha tancat amb 1.600 aturats més.

Nieto assegura que les dades són “preocupants” i que és evident que si hi ha “més comerços tancats i més autònoms tancats, hi hagi més gent a l’atur”. Així mateix ha afegit que “ja s’ho esperaven” i que “el comerç de proximitat ha patit un 75% de pèrdues reals entre Nadal i rebaixes”, però no per falta de vendes sinó per “pèrdues absolutes sobre el compte de resultats” provocades pels confinaments perimetrals i municipals.

Quant a les restriccions ha dit que són “poc enriquidores” pel comerç, però que “l’optimisme, les ganes, l’empenta, la responsabilitat i el compromís amb ciutadania segueix estant”, tot i que la “situació és molt crítica” i que “el missatge que es dóna és que el comerç de proximitat i restauració són un càncer i són els grans castigats” quan el “98,8% de la contractació laboral i riquesa és de la petita i mitjana empresa”.

El president de PIMEC Comerç Tarragona i Província ha assenyalat que vol que “el conseller sigui valent i transmeti la realitat que es viu dia a dia i sancionin la ciutadania que no compleix les mesures”. A més, el convida a posar-se a diferents llocs de la ciutat on el públic és molt dispers i a contar quanta gent no porta la mascareta i així sabrà “on es troba l’epicentre d’aquest problema”, afegint que ell ha contat “un 39% de persones que no compleixen les mesures”.

Finalment ha assegurat que les dades de l’atur “es poden solucionar si canvien els temes del confinament i fent arribar els ajuts promesos que no acaben d’arribar” i que “les restriccions han de ser responsable i pensar que aquestes en el teixit empresarial de comerç i restauració ens està provocant pèrdues de 183 milions d’euros diaris”.

PUBLICITAT