Comerç i restauració enceten un 2021 que arranca amb noves restriccions

Mayte Forján, gerent de la Fira Centre Comercial de Reus i Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i Província, valoren l’inici del 2021 amb les noves restriccions que segueixen complicant l’activitat del sector comercial afectat durant gairebé tot el 2020.

Pla general de l'interior de La Fira Centre Comercial de Reus. Foto del 4 de gener del 2021 (horitzontal).

Aquest dijous 7 de gener entren en vigor les noves restriccions i confinament municipal que el govern ha establert per endurit un altre cop les mesures per reduir els contagis de la Covid-19 després de les festes de Nadal. Es tracta d’un “pla de xoc” de 10 dies per aturar el creixement de contagis, que s’ha disparat les darreres setmanes.

Pel que fa al comerç, les botigues de més de 400 metres han de tancar. Així, doncs, els centres comercials tornen a abaixar les persianes. En aquest sentit, Mayte Forján, gerent de la Fira Centre Comercial de Reus, explica que “és aviat per donar resultats pel que fa a xifres” però que “la limitació de l’aforament ha fet que hi hagi menys afluència tot i que el tiquet mitjà ha pujat una mica respecte a altres anys”. Forján assegura que “la gent és conscient del que està passant i va amb més cura al Centre Comercial i no tant en hores puntes com fins ara” i que “algunes mesures han vingut per quedar-se a llarg termini”.

D’altra banda pel que fa al petit comerç al qual ja abans de Nadal ens hi hem referit diversos cops, un dels més perjudicats, les noves restriccions suposen el tancament dels caps de setmana d’aquelles botigues no essencials. Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i Província assenyala que “les noves restriccions són terribles i s’han perdut les ganes i la il·lusió per tirar endavant”. Molest, assegura que “sembla que nosaltres siguem els causants dels contagis i això és una mesura absurda i estúpida”. Unes mesures que segons Nieto només estan “perjudicant les empreses del nostre país i ajudant a les que són de fora i que ja tenen prou diners”.

PUBLICITAT