Cèsar Puig es mostra esperançat cap a la via del diàleg

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb el vallenc Cèsar Puig,  exsecretari general del Departament d’Interior, després que aquest passat dimecres l’Audiència Nacional emetès la sentència en què s’absol el també exdelegat del govern a Tarragona pels fets de la tardor del 2017. Puig s’enfrontava a deu anys de presó, acusat d’un delicte de sedició.

Juntament amb ell també han estat absolts el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana i l’exdirector general dels Mossos, Pere Soler.

Puig indica que “era una causa que mai hauria d’haver començat” i que per tant, tot i reconèixer que no ho tenia clar, admet que “no hi havia altra sortida que l’absolució”. No obstant també assenyala que “l’olfacte em diu que hi haurà recurs per part de la Fiscalia” tot i considerar que “no tindrà gaire recorregut”. 

Puig posa punt i final a la seva etapa política

En cas que no sigui així, Puig ho entendria com “una senyal cap al diàleg” davant d’una etapa en la que “cal resoldre el conflicte entre Espanya i Catalunya”, sense deixar de banda que “cal trobar una sortida a la situació dels presos polítics”.

De fet, sobre els fets de l’1 d’octubre, Puig explica que la sentència “avala l’actuació dels mossos considerant-la democràtica i sense violència i critica l’actuació dels cossos que sí la van utilitzar”.

Respecte la seva continuïtat en la vida política, Puig ha afirmat que més que un parèntesis suposa un punt i final.

PUBLICITAT