“Celebrar eleccions és una irresponsabilitat per molt segures que diguin que seran”

Gerard Mora, secretari del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona i Núria Illamola, vocal de la Junta del Col·legi, han participat aquest dijous a Carrer Major davant la proximitat de la celebració de les eleccions en plena pandèmia i en un moment en què les reserves de les vacunes estan a zero i cal que arribin per garantir la 2a dosi.

Tots dos consideren que ”el ritme de vacunació és molt lent” i no veuen amb bons ulls la celebració de les eleccions ni la participació a mítings quan altres situacions es veuen limitades i restringides, com poder visitar familiars, i fan una ”crida al sentit comú”. “Celebrar eleccions és una irresponsabilitat per molt segures que diguin que seran” considera Mora.

Illamola assenyala que tot i que la corba de contagis comença a baixar noten una càrrega assistencial important tenint en compte també altres malalts crònics i en aquest sentit han notat un increment de malalts per covid19.

Mora també s’ha referit a una ”atenció primària tensionada” i confessa que el personal és que cansats estan desconcertats i considera que ”políticament s’hauria d’haver establert una major coordinació” que tant usuaris com metges han hagut de patir.

Tots dos reconeixen que han hagut de fer ”un esforç important” per adaptar-se i també els espais i que els canvis constants són ”esgotadors”.

Mora assenyala i desitja ”que la situació serveixi per aprendre” mentre que Illamola parla de ‘frustració‘ davant una situació que tot i els canvis no sembla millorar.

Finalment han fet una ”crida a la responsabilitat i a no baixar la guàrdia”, davant la situació actual que consideren pitjor que a la 1a onada al nostre territori.

PUBLICITAT