Campdepadrós: “Emprenya la motivació que hi ha darrere la querella”

Eusebi Campdepadrós, diputat de Junts per Catalunya per Tarragona i secretari primer de la Mesa del Parlament, ha passat aquest dijous pels micròfons de Carrer Major, per parlar entre altres coses, sobre la resolució acordada pel bloc independentista per defensar la sobirania de la mesa de la cambra, la querella de la Fiscalia per desobediència, les negociacions per formar Govern, i més.

dav

De fet, ahir mateix, Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP van registrar una proposta de resolució en defensa de la sobirania del Parlament després de la querella de la Fiscalia contra el president de la cambra, Roger Torrent, i diversos membres de la Mesa, entre ells el nostre convidat.

La iniciativa apunta que el Parlament ha aprovat desenes de resolucions sobre el dret d’autodeterminació i es compromet a continuar fent-ho “si aquesta és la voluntat dels diputats”. Un document que també mostra la seva preocupació pel fet que la Fiscalia consideri “querellables” la defensa de l’autodeterminació o la reprovació de la monarquia.

Campdepadrós ha explicat que les negociacions estan “avançant bé”, que són “bilaterals però amb ERC i la CUP” i per tant “és entre tres partits independentistes” que “s’ha de buscar la solució del Govern” i que està convençut que “s’arribarà a un acord”. El diputat de Junts ha explicat que “va fer un càlcul” i que “no hi ha cap problema aritmètic de vots per tenir la presidència al Parlament” a part “d’una vicepresidència i 3 secretaries”, és a dir, que hi haurà “una Mesa amb un color independentista”.

Quant a la querella ha assenyalat que “emprenya, no pel fet sinó per la motivació que hi ha darrere”. Tanmateix ha assegurat que sabien que acabarien “posant-la quan convingués” però que la posen “per fer únicament la nostra feina a la Mesa del Parlament” i “donar tràmit a tots els debats”.

PUBLICITAT