“Cal estar preparats per fer front a les noves mutacions de la pandèmia”

Gerard Pujadas, doctor en Química, professor titular de la URV, líder del grup de recerca en Quimioinformàtica i Nutrició, ha passat aquest dilluns pels micròfons de Carrer Major per parlar-nos de l’estudi que ha demostrat que un antiinflamatori d’ús humà i un d’ús veterinari inhibeixen un enzim clau en la replicació del coronavirus.

Segons Pujadas, s’ha referit a la incidència i l’impacte de la pandèmia als països asiàtics on previsiblement hauria estat major i en canvi no ha estat així, i pel contrari s’hi ha tingut major envergadura al món occidental on “s’està fent difícil evitar el contagi”.

Pel que fa a les diverses onades, el doctor assenyala que “igual que la grip, es donen diverses onades i com en altres pandèmies la vacuna serveix de tallafocs”. No obstant comenta que es va realitzar amb la primera soca i per tant hi ha el dubte de la seva eficàcia davant les soques que estan sorgint recentment. “S’ha d’estar preparat per fer front a les mutacions que generin soques més agressives o més contagioses, però és un primer pas molt important” declara. 

Respecte a la vacunació per part de la població i aquells que no volen fer-ho, Pujadas indica que “no té sentit ni lògica oposar-se” i fins i tot considera que “pot ser perillós que hi hagi segments poblacionals sense vacunar, és un risc per donar per acabada la pandèmia” i per això afegeix que “cal ser ràpids i vacunar àmpliament”.

PUBLICITAT