Boada: “La millor forma de combatre el virus és estar vacunats”

Sergi Boada, president del Col·legi de Metges de Tarragona valora l’evolució de la pandèmia, les noves restriccions i l’arribada de la vacuna, aquest divendres a Carrer Major.

Aquest divendres, el risc de rebrot a la demarcació està per sobre de 700. El punt d’inflexió que valora la velocitat i ritme de propagació és de 1’54 al territori, el que significa que cada positiu contagia dues persones….i aquest dijous es coneixia la mort de deu persones per un brot de covid-19 a la residència STS de Salou, on s’han contagiat el 80% dels usuaris. D’altra banda, Justícia notificava la mort per covid-19 d’un pres de Mas d’Enric de 55 anys.

Les xifres en augment al territori ens situen davant d’una previsible 3a onada, tal com reconeix Boada qui assenyala que “més altes que l’inici de l’onada anterior”. Pel que fa a les restriccions per aturar-ho, el president del COMT considera que “mai seran suficients” ja que “des del punt de vista sanitari caldria restringir la interacció i mobilitat, que ara és imposible. La decisió final no és fàcil de pendre”

“No ens podem relaxar davant del veritable problema existent”

Pel que fa a la responsabilitat i paper de la ciutadania, Boada indica que “és important que la societat s’adapti però no que es relaxi i sigui conscient del veritable problema existent”. En aquest sentit valora que el personal mèdic també ha sapigut adaptar-se i enfrontar la situació “de forma més natural” tenint en compte que a mitjans de març hi havia entre 1 i 2 malalts a les UCI i ara són de 15 a 20.

Davant la situació reconeix que “hi ha preocupació” ja que “no hi ha treva” i s’empalma una onada amb altra. No obstant valora que sanitàriament, al territori “cada cop estem més i molt millor preparats” i que han sapigut adaptar les estructures per tal que no s’arribi a una limitació de l’assistència. “Que estem capacitats davant la pressió no significa que haguem d’arribar-hi ja que l’escenari seria pitjor que el de la 2a onada en que no es va arribar al topall de saturació” reconeix.

“La vacuna ens l’hem de posar tots”

Aquest dijous coneixiem que les primeres dosis de la vacuna de Moderna arribaran a l’Estat en un termini d’entre set i deu dies. El ministre de Sanitat ha dit que en sis setmanes es disposarà de 600 mil dosis. En aquest sentit, Boada valora molt positivament l’arribada de la vacuna considerant la seva administració un “repte logístic no fàcil”. En aquest sentit, comenta que des del COMT s’està fent molta pressió per tal que el col·lectiu sanitari de primera línia hi tinguin accès i hi hagi una bona estratègia per a la seva efectivitat.

Boada es mostra contundent indicant que “la millor forma de combatre el virus és estar vacunats i la vacuna ens l’hem de posar tots, és segura i no hi ha discussió en aquest sentit”.

Finalment, tot i les dificultats amb les que ens trobem, Boada mostra optimisme davant del 2021 esperant i confiant que sigui millor que l’anterior.

PUBLICITAT