‘Autodeterminació. Del laberint català al problema espanyol’

Aquest dilluns  a Carrer Major hem parlat amb el politòleg i investigador social Jesús Gellida, sobre el seu nou llibre ‘Autodeterminació. Del laberint català al problema espanyol’. 

Es tracta, tal com ha explicat, d’una mirada a tot el que en l’àmbit polític ha passat els últims anys a casa nostra, des d’entrat el 2017 camí al referèndum, passant per la inhabilitació de Quim Torra i la sentència del Tribunal Constitucional, entre altres episodis. Uns anys que considera intensos, convulsos, de constants estira-i-arronsa entre Catalunya i Estat espanyol, i en què l’actualitat política s’ha fet sentir també als carrers i judicialment amb líders empresonats, a l’exili o inhabilitats.

Segons el mateix autor, el llibre fa èmfasi en la qüestió social i democràtica “que ha estat més apartada” i no tant en la nacional, i es va escriure amb la “intenció que la gent de fora de Catalunya entengui el perquè ha passat el que ha passat i s’ha actuat com s’ha actuat”.

‘Del laberint català al problema espanyol’ fa referència al fet que “hi ha molts episodis i no s’avança, i que és una qüestió que no es pot resoldre des de la via judicial sinó des de la via del diàleg”.

PUBLICITAT