‘Arrelament al territori’ per combatre el despoblament a Catalunya

Lluís Corominas, director de la Fundació Transparència i Bon Govern Local de l’Associació Catalana de Municipis ha participat aquest dimarts a Carrer Major on ens ha donat més detalls sobre el projecte ‘Arrelament al territori’ per combatre el despoblament a Catalunya.

Corominas indica que l’activitat als municipis des d’inici de la pandèmia ha estat “intensísima” i que s’ha reclamat que hi hagi presència municipal als òrgans del PROCICAT “per tal que puguem donar el criteri territorial i prendre decisions conjuntament”. 

Des de l’Associació Catalana de Municipis s’ha impulsat el projecte ‘Arrelament al territori’ per combatre el despoblament a Catalunya i garantir el servei a les persones, tenint en compte la disminució constant de població en alguns indrets. També indica que es vol impulsar l’Agenda urbana de Catalunya, en tots casos amb l’objectiu que l’àmbit municipal tingui major projecció i presència, i especialment els municipis petits.

Segons Corominas, “la pandèmia i el confinament ens ha fet pensar en el kilòmetre zero, la proximitat i solucions de pocs recursos i petit abast” per cobrir les necessitats del moment.

També reclama estendre les xarxes digitals i noves infraestructures a tots els racons per garantir la igualtat d’oportunitats als diversos municipis.

PUBLICITAT