Al·legacions per evitar meses electorals i increment de cues a Correus

Jaume Bou, advocat, i Joan Beltran, secretari del Sector Postal de la Federació d’empleats de Serveis Públics de la UGT a Tarragona, han participat aquest divendres a Carrer Major en relació a les al·legacions per no anar a les meses electorals el 14F, i la tasca i situació de Correus davant d’aquesta convocatòria i l’increment de peticions del vot per correu.

Bou assenyala que tot i les al·legacions, en què cal una bona justificació, cal valorar si els requisits concorren o no, i reconeix una sobrecàrrega a la junta electoral per resoldre-les a temps. A més, l’advocat adverteix que “l’abandó o la no assistència és un delicte d’entre 3 i 12 mesos de presó o multa econòmica”.

En aquest sentit comenta que si una mesa no es pot constituir, “la llei preveu que s’ha de comunicar urgentment i la junta dóna l’ordre a l’autoritat a que agafi a la gent que arribi els primers al centre de votació, encara que pugui suposar un endarreriment”. Bou també s’ha referit a l’existència d’una guia on es van unificar criteris i on comprovar les directrius.

Per la seva part, Beltran lamenta que “la gestió ha anat una mica a ”salto de mata””, ja que tot i un cert reforç aquest ha estat parcial en gran part. A més assenyala el perill que suposa el tancament dels sobres amb saliva.

Pel que fa al vot telemàtic, Beltran indica que igualment aquells efectuats a la mateix oficina de correus comporta cues i espera, i assenyala un increment en aquest termini final.

PUBLICITAT