Informatiu 30/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dimarts 30 de novembre explicant que els Pressupostos Generals de l’Estat contemplen 300 milions d’euros en inversions. S’ha fet, un cop s’hi han incorporat les esmenes presentades pel PDeCAT i ERC.

De fet, ara els comptes ja han superat la tramitació al Congrés i l’inicien al Senat, el darrer pas abans de la seva aprovació definitiva. 

Dins de les esmenes que s’han incorporat destaquen 2 milions d’euros per a la restauració de l’embassament de Flix i també mig milió per a la recuperació i la gestió de sediments de l’Ebre. Tot plegat, per ajudar a l’estabilització del Delta. Aquests dos projectes s’han inclòs als comptes estatals a proposta d’ERC. 

Els republicans també han aconseguit que es destinin 1,8 milions a la millora de la connexió de la N-340 a Amposta i 1,5 milions d’euros per a la incorporació de mesures de seguretat als municipis nuclears. 

Entre les esmenes incorporades als pressupostos, també en destaca una, presentada conjuntament per diferents formacions per estudiar el desdoblament de la N-420 entre Reus i Alcanyís. 

Per la seva banda, el PDeCat ha aconseguit la incorporació de 100 mil euros per redactar el projecte del baixador de Bellisens i de 100 mil més per fer un accés a l’AP-2 al terme de Vimbodí i Poblet. 

A més, a proposta dels exconvergents s’ha incorporat una partida de 400 mil euros per dinamitzar el Monestir de Poblet i dues de mig milió per al camí de ronda de Salou i el passeig marítim de Vila-seca. 

ERC demanarà informació al govern espanyol sobre el projecte de magatzem individualitzat de residus radioactius que l’Estat vol fer a la central nuclear de Vandellòs II.

 Els republicans reclamen més dades abans de posicionar-se sobre la seva idoneïtat i aquest dilluns s’han reunit amb responsables de la central. Hi han participat els senadors Josep Rufà i Xavier Castellana, i la regidora de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Esmeralda Saladié.

PUBLICITAT