Informatiu 26/10

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dimarts 26 d’octubre explicant que el departament de Salut ha iniciat la campanya de vacunació de la grip, amb l’objectiu d’arribar al 75% de la població d’edat avançada, que és la que té més risc de patir complicacions. 

I en paral·lel també es comencen a administrar les terceres dosis de la vacuna contra la covid. A les regions sanitàries del Camp de Tarragona i l’Ebre s’habilitaran punts de vacunació fora dels Centres d’Atenció Primària.

D’altra banda, el departament de Salut estudia estendre el passaport covid més enllà de l’oci nocturn, si hi torna a haver més de 100 pacients a les UCI. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que ara la situació és bona, però que cal veure l’evolució dels pròxims dies. 

S’ha de tenir en compte que ja s’han detectat els primers casos de la variant Delta Plus i que el relaxament de les mesures fa preveure un increment de la incidència de la malaltia. 

Cabezas diu que volen evitar nous tancaments i per això el comitè científic assessor està avaluant alternatives, com la del passaport covid. 

La Diputació de Tarragona recupera la xarxa de camins històrics de l’antiga Baronia d’Escornalbou. Són antics camins que avui gaudeixen de nous usos sense perdre’n l’essència. La Diputació ha restaurat la xarxa de camins i sensers històrics que uneixen els 7 municipis de l’antiga Baronia d’Escornalbou amb el castell-monestir. 

Es tracta d’un complex entramat que convertirà aquesta zona del Baix Camp i del Priorat en un gran atractiu per als amants del turisme actiu i esportiu. També es recupera un destacat patrimoni cultural que està vinculat a aquesta antiga jurisdicció medieval.

PUBLICITAT