Informatiu 23/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dimarts 23 de novembre explicant que el Govern català ha tancat un acord amb els comuns per tirar endavant la tramitació dels pressupostos. El president, Pere Aragonès, n’ha informat aquest matí en la reunió extraordinària del Consell Executiu, que va convocar ahir al vespre per la via d’urgència. Per la seva banda, els comuns ja han retirat l’esmena a la totalitat. 

El preacord amb els comuns inclou un pla de mobilitat per potenciar el tren i el tramvia; mil milions d’euros per a polítiques d’habitatge i més recursos per a la reactivació industrial. Per contra, es manté la discrepància en altres camps com el projecte del Hard Rock.

En una compareixença a la Galeria Gòtica del Palau, Aragonès ha defensat l’acord amb els comuns, argumentant que és necessari que els pressupostos s’aprovin per tal que puguin entrar en vigor l’1 de gener. 

Aquest acord amb els comuns, no ha agradat gaire als socis de Junts, que han demanat una reunió amb ERC i que creuen que això tindrà consequències sobre la majoria que va permetre la investidura. 

Així i tot, el conseller d’Economia, Jaume Giró, considera que l’aprovació dels comptes sense la majoria independentista no suposa afeblir les aspiracions sobiranistes. 

Ara bé, ha demanat que s’aclareixi quines partides s’hauran de retallar per poder-ne incrementar d’altres. 

PUBLICITAT