Informatiu 23/09

En el tram informatiu d’aquest dijous 23 de setembre expliquem que la Plataforma Mercaderies per l’Interior demana al Govern català que inclogui la construcció d’una línia segregada per als trens de mercaderies entre les prioritats de la taula bilateral Estat-Generalitat, en la qual es negocien les qüestions relacionades amb economia i infraestructures. 

El portaveu de la Plataforma, Eugeni Sedano, va intervenir dimecres a la comissió de Territori del Parlament, on ha exposat els problemes que, al seu entendre, generarà la implantació del tercer fil.

D’altra banda, el Senat ha aprovat una moció d’ERC per aturar la línia de Molt Alta Tensió que preveu travessar la demarcació de Tarragona. Concretament s’hi demana al govern espanyol que aturi la tramitació del projecte presentat per Forestalia, mentre no se n’hagi fet una avaluació rigorosa. 

En la moció, que ha estat defensada per la senadora tarragonina Laura Castel, també es reclama un treball conjunt entre tots els agents implicats i representants del territori. En la seva intervenció, Castel ha exposat l’impacte ambiental que tindria la MAT en àrees protegides de la demarcació i també en terrenys agrícoles. 

La moció d’Esquerra Republicana s’ha aprovat després d’una esmena pactada amb els grups Socialista, Nacionalista, Basc, Democràtic i Izquierda Confederal.

L’acord es fa extensiu a altres macroprojectes similars que han iniciat la tramitació administrativa en altres punts de l’Estat.

Salut preveu vacunar amb una tercera dosi la gent més gran que no viu en residències en les properes setmanes. Es començaria per la gent més gran de 90 anys i s’aniria baixant per franges d’edat. 

El departament de Salut ho atribueix a la dificultat d’ajustar l’oferta a la vacunació sense cita prèvia. Aquestes dosis caducades representen un 0,6% del total d’administrades. 

PUBLICITAT