Informatiu 22/10

Començem el tram informatiu d’aquest divendres 22 d’octubre, el secretari general d’Infraestructures, Sergio Vázquez aposta perquè Vila-seca aculli la futura estació intermodal del Corredor Mediterrani, la que inicialment s’havia previst al sud de l’aeroport de Reus, a tocar de la T-11. 

L’alt càrrec del ministeri de Transports ha pronunciat la conferència de cloenda de les jornades Gresol que s’han fet al Port de Tarragona i que han aplegat uns 200 representants del teixit socioeconòmic del territori. 

Vázquez ha afirmat que vol consensuar la proposta amb la Generalitat i els alcaldes del Camp de Tarragona.

El secretari general d’Infraestructures ha dit que no volen que l’estació intermodal es demori gaire més, però no hi ha volgut posar terminis. 

També ha explicat que es manté la idea que l’alta velocitat arribi a aquesta estació i que amb el Govern català s’han plantejat l’objectiu que també estigui connectada amb el tren-tramvia del Camp de Tarragona. 

El Govern català preveu aprovar dimarts vinent el nou decret que regularà la instal·lació de centrals eoliques i fotovoltaiques. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ho han anunciat durant la conferència Compromís 2030, Horitzó 2050, en què han exposat els plans per assolir la descarbonització del país en menys de tres dècades. 

PUBLICITAT