Informatiu 21/10

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dijous 21 d’octubre explicant que Les obres per implantar l’ample internacional en el tram de Corredor Mediterrani que va de Castelló a Tarragona s’adjudicaran de manera imminent. És un dels anuncis que ha fet avui el comissionat pel Corredor, Josep Vicent Boira, durant l’acte de celebració dels 160 anys de la línia de tren que uneix Tarragona i València. 

En una atenció als mitjans, Boira ha explicat que s’estan a punt d’adjudicar els treballs per adaptar les vies de Castelló a Tarragona a l’ample internacional, un dels projectes que s’inclouen en els pressupostos generals de l’any vinent. 

El comissionat pel Corredor Mediterrani també s’ha referit a l’estudi, també a punt d’adjudicar-se, sobre les possibles alternatives per als trens de mercaderies. 

Boira ha assegurat que serà un estudi molt rigorós i que hauria d’estar llest en un any i mig. 

D’altra banda, Boira ha dit que encara no sap res sobre la possible ubicació de l’estació intermodal a Vila-seca i no al costat de l’aeroport de Reus. Diu que aquesta proposta només forma part d’un estudi del Ministeri i que no hi ha res definit.

Reus mesurarà els nivells de contaminació en 25 punts de la ciutat. Avui s’han començat a instal·lar mesuradors de diòxid de nitrogen, un dels compostos contaminants que emeten els vehicles. L’estudi durarà quatre setmanes i l’Ajuntament l’ha encarregat a la consultora ambiental 4sfera Innova SLU. 

L’objectiu és poder definir un mapa del nivell de contaminació a la ciutat. Per això es prendran mesures en indrets molt transitats i en d’altres amb molta menys circulació de vehicles.

PUBLICITAT