Informatiu 20/12

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dilluns 20 de desembre explicant que Salut obre la tercera dosi a tots els vacunats amb AstraZeneca i deixa de fer proves a tots els contactes.

Tots els vacunats amb AstraZeneca poden demanar cita per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la covid a partir d’aquest dilluns.

La major part dels que va rebre aquest vaccí eren persones a partir de 60 anys però hi ha unes 200.000 de col·lectius considerats essencials, com docents o cossos policials.

Salut preveu continuar obrint grups de vacunació “progressivament” a partir d’aquesta setmana, començant pels que tenen 59 anys i baixant. 

D’altra banda, ha posat en marxa la segona fase del pla de mitigació, que preveu entre d’altres deixar de fer proves a tots els contactes estrets. Tots però hauran de fer quarantena, estiguin o no vacunats, a partir d’aquest dijous. La previsió és arribar als 500 crítics en UCI a finals d’any.

Una quarantena de persones s’han reunit aquest diumenge a l’ermita de Puigcerver d’Alforja (Baix Camp) en el marc d’una jornada en defensa del territori. L’acció, convocada per l’Ateneu Cultural Josep Taverna, ha tingut una doble vessant: reivindicativa i solidària. 

Així, s’ha posat èmfasi en la preservació del paisatge del Camp de Tarragona i s’han recollit donacions en favor de la trentena edició de la Marató de TV3, dedicada a la salut mental.

El president de l’ateneu alforgenc, Andreu Ferrer, ha assegurat que l’entorn de l’ermita està “amenaçat” pel projecte del parc eòlic ‘Lo Vedat del Pany’. Des de GEPEC han proposat l’ampliació de l’àrea d’actuació del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades per protegir aquest espai.

PUBLICITAT