Informatiu 19/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest divendres 19 de novembre explicant que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat l’estudi de remodelació de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona.

Es tracta de l’estudi que ha d’avaluar si és viable fer una línia segregada per a mercaderies i per on hauria de passar. L’estudi s’ha encarregat a l’empresa PROINTEC SA, que disposarà de 15 mesos per realitzar-lo. 

De fet, els treballs s’han adjudicat per una mica més de mig milió d’euros, una quantitat molt inferior al preu de sortida que superava els 800 mil euros. 

L’estudi haurà d’avaluar la necessitat de noves línies de tren o la modificació de les existents. Per fer-ho, primer haurà de realitzar una avaluació dels tràfics actuals de passatgers i mercaderies i fer una projecció de futur. 

Si s’acaba concloent necessària la construcció d’una nova via, s’hauran d’avaluar les diferents alternatives i la seva viabilitat tècnica i econòmica. 

L’adjudicació d’aquest estudi arriba a les portes de la jornada que es farà demà al Palau de Congressos de Tarragona per reclamar la construcció d’una línia segregada per als trens de mercaderies. Aquesta jornada, que es farà a les 7 de la tarda, ha estat convocada per la Plataforma Mercaderies per l’Interior i l’Ajuntament de Tarragona.  

La plataforma ja fa temps que alerta dels riscos que pot comportar l’increment del pas de trens per la costa, quan s’estreni el tercer fil. Els ajuntaments del territori també ho comencen a veure amb preocupació.

PUBLICITAT