Informatiu 18/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dijous 18 de novembre explicant que l’Estat preveu que el sistema d’avís d’emergències amb l’enviament massiu de missatges de mòbil estarà operatiu el mes de juny de l’any vinent. Ho ha anunciat el director general de Protección Civil y Emergencias, Leonardo Marcos, en la darrera reunió de la comissió permanent del Consejo Nacional de Protección Civil. 

Marcos ha explicat que la companyia SIA del grup INDRA està treballant en el desenvolupament de la tecnologia i que, en paral·lel, s’està redactant el protocol per gestionar aquest sistema d’avís. 

La Generalitat i els ajuntaments tarragonins fa temps que esperen el desplegament d’aquesta tecnologia, que és competència estatal, per tal de poder millorar la comunicació a la població en cas d’accident químic. 

D’altra banda, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat de nou el projecte del Hard Rock i ha assegurat que el Govern no s’oposarà a cap projecte que compleixi la normativa legal. 

Giró n’ha parlat aquest matí durant la sessió de control al Parlament, després que la diputada socialista Rosa Maria Ibarra hagi lamentat que el Hard Rock sigui moneda de canvi en les negociacions del pressupost de la Generalitat amb la CUP. 

El conseller ha insistit que no es destinarà ni un euro públic al Hard Rock i que el Govern no posarà cap trava al projecte si compleix la normativa. 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ofereix als comuns “parlar i seure” per “ampliar la majoria de la investidura” i aprovar els pressupostos. La proposta l’ha formulat aquest matí durant la sessió de control al Parlament. 

Aragonès s’ha obert a parlar amb els comuns, després que la seva líder, Jéssica Albiach, hagi expressat la voluntat d’ajudar a millorar els comptes. 

PUBLICITAT