Informatiu 17/12

El Govern presentarà una proposta de cabal ecològic per al riu Siurana, que no compta amb el suport dels representants del Priorat, ni els grups ecologistes. La proposta s’ha plantejat avui a la 8a reunió de la Taula del Riu Siurana, que s’ha fet a Tarragona, i ara es traslladarà a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre. 

La secretària del departament d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, ha explicat que demanaran que es garanteixi un flux d’entre 50 i 100 litres per segon. Afirma que aquesta quantitat permetrà millorar de forma substancial la situació del riu. 

En canvi, la Plataforma del Riu Siurana i el GEPEC consideren que aquesta quantitat és del tot insuficient i que, per aconseguir un cabal ecològic, caldria arribar als 120 o 150 litres per segon.  Andreu Escolà, del GEPEC, afirma que el que planteja l’Agència Catalana de l’Aigua només són engrunes. 

Ara, el Govern presentarà la seva proposta de cabal ecològic a la CHE com a esmena al Pla Hidrològic Nacional, i l’ens estatal tindrà sis mesos per resoldre. 

Com que no hi ha hagut acord, els grups ecologistes han anunciat que també presentaran les seves pròpies al·legacions. 

Coincidint amb la reunió de la Taula del Siurana, el GEPEC va fer una concentració a Tarragona, en suport als encausats per una protesta en defensa del riu. Un d’aquests és precisament Andreu Escolà. 

PUBLICITAT