Informatiu 17/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest dimecres 17 de novembre explicant que la CUP presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat, si bé manifesta la voluntat de seguir negociant amb el Govern català.

Un 68% de la militància de la formació anticapitalista s’han decantat per aquesta opció, en les assemblees territorials que s’han fet al llarg del cap de setmana. 

La CUP ha explicat que l’esmena es fonamenta en tres factors: la relació del govern amb l’Estat, les polítiques socials i que consideren massa continuistes els pressupostos. 

De fet, entre les línies vermelles per als anticapitalistes és el projecte del Hard Rock. L’executiu català ha insistit que no s’hi gastarà ni un euro públic, però no ha renunciat al macrocomplex i de fet en continua la tramitació urbanística. 

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha comunicat avui la voluntat de presentar l’esmena a la totalitat, si bé manté la porta oberta a seguir negociant. Per la seva banda, el Govern català ha lamentat la posició de la CUP i li demana que rectifiqui i no presenti l’esmena a la totalitat. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, els ha instat a seguir parlant i ha afirmat que encara hi ha temps per arribar a un acord.

De fet, aquesta tarda el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Economia, Jaume Giró, es  reuneixen amb la CUP per “conèixer de primera mà” la seva decisió i analitzar la situació. 

La CUP ha estat el soci preferent del Govern català per aprovar els pressupostos, per poder consolidar així la majoria independentista al Parlament. De fet, l’executiu no ha establert conversa amb cap altra partit, ni tan sols amb el PSC i els comuns que s’hi havien mostrat disposats.  

PUBLICITAT