Informatiu 14/10

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen 280 milions d’euros en inversions a la demarcació de Tarragona. Aquesta xifra representa un descens del 31% respecte els comptes d’enguany. La majoria de diners van destinats a l’alta velocitat i l’A-27. 

Segons el projecte de pressupostos, que avui ha iniciat la seva tramitació al Congrés, l’Estat destinarà l’any vinent 70 milions d’euros per implantar l’alta velocitat entre València i Vandellòs. La segona partida més important que figura als comptes, és la de la darrera fase d’obres de l’A-27: es destinaran 23,4 milions d’euros al tram que queda per acabar entre Valls i Montblanc. 

Els pressupostos generals de l’Estat també inclouen 18 milions pel tercer fil entre Vila-seca i Castellbisbal. A més, destaquen 42 milions d’euros per diferents obres al Port de Tarragona i uns 10 milions d’euros per a construir els nous magatzems de residus radioactius a Ascó i Vandellòs. 

Finalment, el Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic farà diferents treballs a la costa. Es destinaran 230 mil euros al control de la regressió i més de mig milió per a la reposició i conservació del litoral. 

Com dèiem, els pressupostos generals de l’Estat han començat avui la seva tramitació al Congrés dels Diputats i n’hem conegut els detalls. A Catalunya, per l’any que ve es preveuen 2.300 milions d’inversions, el que representa un 17% del total de l’Estat. Aquesta xifra és superior a la dels comptes d’enguany, però encara queda dos punts per sota del pes de Catalunya en el Producte Interior Brut estatal, que és del 19%. 

PUBLICITAT