Informatiu 11/11

Obrim aquest tram informatiu d’aquest divendres 12 de novembre explicant que el Govern català ha aprovat el projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos. Entre les noves mesures fiscals, s’estipula que el 20% de la recaptació de l’impost a les nuclears s’haurà de destinar als municipis de la seva àrea d’influència. 

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que aquests diners serviran per finançar actuacions de desenvolupament econòmica i de transició energètica, en aquestes zones, al voltant de Vandellòs i Ascó, tenint en compte que les nuclears només seguiran deu anys més en funcionament. 

El projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos també estableix que un 20% dels ingressos derivats del transport de l’energia elèctrica s’hauran de destinar al fons climàtic. 

A més, el Govern haurà de donar a conèixer quins projectes es financen amb aquests impostos, i també amb el de l’emissió de gasos contaminants i la taxa turística. 

D’altra banda, el projecte de llei amplia a dos anys el termini per liquidar l’impost de successions. 

En Comú Podem considera “una línia vermella” la partida de 120 milions d’euros reservada en els pressupostos per facilitar l’operació de compravenda dels terrenys del Hard Rock. La formació es planteja presentar una esmena a la totalitat, si el Govern no obre una negociació sobre els comptes. En un comunicat, els comuns denuncien que l’impuls d’aquest macrocomplex turístic i de joc no s’ajusta al canvi de model promès pel Govern. 

A més, el partit reclama canvis en matèria de ferrocarrils i la incorporació de més dentistes i psicòlegs públics. També considera que s’ha d’impulsar una llei de barris verds i potenciar la reindustrialització del país. 

Els comuns han advertit que, si el Govern no s’asseu a negociar, es plantejaran presentar una esmena a la totalitat. 

PUBLICITAT