Informatiu 11/10

Front comú dels municipis de Prades, Vilanova de Prades, Capafonts, l’Albiol, Arbolí, la Febró i Mont-ral, a l’Alt Camp i Baix Camp, per combatre la proliferació de plantacions de marihuana a les muntanyes de Prades.

Els alcaldes reclamen més dotacions policials dels Mossos d’Esquadra a la zona i denuncien que aquests conreus il·legals estan vinculats a robatoris en masos d’aquestes poblacions.

A Prades, la policia catalana va desmantellar una plantació de 5.500 plantes a finals de setembre. “Tens una sensació d’impotència, sentim que necessitem més recursos i més mitjans per aturar aquesta situació”, afirma a l’ACN la seva alcaldessa, Lidia Bargas.

A Mont-ral també s’han desmantellat diverses plantacions darrerament. Concretament, a la vall del Brugent i dels masos de Cabrera. Segons el seu alcalde, Xavier Francesc Pagès, els traficants han aprofitat els barrancs d’aquesta zona per conrear les plantes i calcula que n’hi havia unes 10.000.

Els alcaldes de la zona de les muntanyes de Prades reclamen més efectius policials per evitar que els traficants s’instal·lin en aquest espai. En concret, l’alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, demana que hi hagi com a mínim una dotació dels Mossos patrullant les 24 hores perquè la comissaria de referència és a Reus, a una hora de trajecte.

Parlem ara de dades Covid i és que el Camp de Tarragona registra 26 nous casos de Covid-19. No s’ha registrat cap nova víctima mortal i els indicadors comencen a baixar novament.

El risc de rebrot baixa set punts i és de 50 per sobre de la setmana anterior i el Risc de Transmissió baixa set centèsimes situant-se en 1,13. Els pacients ingressats baixen de la vintena i ara mateix hi ha 19 persones als hospitals.

PUBLICITAT